Gips

Idag skivar Tobias , Mattias och Anders väggar!! 😃👌🏻 
 
 
 

Golvvärm och golv

Golvvärme och golv på övreplan. Tobbe gör klart rörgrejer för provtryckning över natten. (hur kan han vara så händig?, finns inget som han inte kan lösa) 
 
 
Spångolvs läggning, Tobbe mäter ut den sista. Vi läktade för golvvärmen under spångolvet som kom i leverans istället för att köpa spårade skivor. Vi hade läkt över från leveransen och istället för att inte uttnytja varken läkten eller golvspånet så föreslog Tord detta för oss. Klockrent! 
 
Plåt golvvärme och montering av golvspån. 
 
I fredags. Jag och tobbe isolerar mellanbjäklag. Lösullsisolering på vinden. 
 
Lösullsisolering... 
 
Fiskarheden - New england belysning - bygga hus - bygga själv - fiskarhedenvillan - inredning - inspiration - new england - new england hus - planeringa - vårt nya hus
1

Update

Dags för en liten uppdatering till er alla som går in hit och kollar då och då.Senaste inlägget gjorde jag sista dagen på vår semester. Jag tror tidsbristen efter det har stor påverkan. Vi båda jobbar heltid på våra ordinarie arbeten och på kvällar och helger jobbar vi i huset. Den tid man får över sover man eller lagar mat. Så därför blir detta med bloggandet endast sporadiskt tyvärr. 
 
När vi slutade vår semester så var huset helt färdigt utvändigt, helt färdigmålat etc. vi hade gjort klart isolering, plastning på bottenvåningen och börjat isolera övervåningen.Elen var helt klar och innerväggar var reglade. (mycket mer än vad vi tänkt att vi skulle hinna med) 
 
Nu 4 veckor senare har vi isolerat och plastat klart övervåningen, läktat i taket. dragit all ventilation. nästintill alla el förutom några små detaljer för utebelysning på balkongen. Vatten till dusch toalett och handfat är framdraget. och såklart har vi även dragit allt avlopp och avluftning för avlopp. 
De senaste dagarna har vi isolerat mellanbjälklag, lagt golvvärme och golvspån. VI börjar äntligen få ordentligt golv att gå på på övervåningen, bara vårt sovrum och klk kvar med golvvärme ocg golvspån. Igår förmiddags var Isolar hos oss och lösullsisolerade övervåningen.
 
Vi har Golvexperten som kommer till oss om 4-5 veckor och gör våra badrum. om 6 veckor kommer köket. Det känns overkligt. Att gå från moment i bygget där man gör saker som ska byggas in i väggar och man inte har någon estetisk glädje av. Det känns inte som bygger går framåt för fem öre, samtidigt som det gör det. Men du möts av samma hus varje gång du kommer fast man lägger ner timme efter timme. Nu börjar vi få planera det som faktiskt ska synas när vi bor där. 
 
 
 
Runt alla fönster...
 
Monterat vidavledare och luftspaltsskivor i taket. plastat upp i mellanbjälklgaet plasten från undervången. Allt ska vara tätt. Detta tog några dagar och några podcaster senasre så var det klart. Men usch vilket pill... 
 
Burspråket. El tejp plast och isolering. 
 
 
Fasadsiffra i mässing :D, men vad ska man ha för brevlåda?