Julpynt inför advent

 
 
För er som missat så har jag och tobias mellanlandat på mina föräldrars gård utanför Örebro i väntan på bygget och huset ska stå klar. Denna vecka är mamma och pappa borta och vi har "FF" haha :) 
jag har passat på att julpyssla lite igår när jag var ledig inför 1:à advent. Och för att det ska vara fint när mamma och pappa kommer hem. Lite måste man göra för att visa tacksamheten över att få bo hemma hos dom. 
 
 
hittade ett gammal mässingsfat i mammas skåp och 4 olika mässings ljusstakar. jag plockade ihop dessa på fatet och dekorerade med lite grönt från trädgården och kottar. jag är inte för jul i så mycket rött och julgransbelysning etc. utan mycket naturmaterial och samla en julgrupp i ett eller två rum istället för att ställa en tomte i varje hörn. 
 
Här har jag samla lite "ljusstrutar", tomtar, granris och krans. 
 
Nu nu är det dags att åka till jobjekt 10-17 sen är det storstädning och handling. ledig i helgen på lördag ska jag bjuda Tobias på hotellfrukost sen blir det julklappshandling. Igår beställdes första julklappen till vårt gudbarn Melker :) 
 
 
Jul - hyacint - mässing

Ritningar klara

 
1

Putsat och klart!

 
Hittade som sagt mycket av mammas gamla kopparkastruller i en låda när jag rensade i deras förråd... 
Mamma jobbade för längsen på coop marieberg som avdelningsansvarig. dessa köpte hon då för ca 30 år sen. Dorre produkter, sjukt hur trender kommer tillbaka. Ibland är det inte så tokigt att spara saker ;) 
 
// madde